Den 25 år gamle bergenseren innrømmer å ha brukt vold mot Korneliussen i en leilighet på Melkeplassen natt til 27. juni i år. Spørsmålet er om volden var så grov at Korneliussen døde av den.

— Min klient erkjenner å ha slått, og har forklart at det skjedde i nødverge. Han mener det er utelukket at fornærmede kan ha omkommet av disse skadene, sier 25-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Bukhinnebetennelse

Korneliussen ble funnet med alvorlige hodeskader, men obduksjonsrapporten slår også fast at han hadde alvorlig bukhinnebetennelse «som kan ha vært dødelig». Vanligvis vil det gå mange timer fra skaden oppstår til døden inntreffer, heter det i uttalelsen fra rettsmedisineren.

I så fall kan 45-åringen ha vært dødelig skadet allerede før slåsskampen med 25-åringen i leiligheten. Kvinnen som bodde i leiligheten skal ha forklart at Korneliussen følte seg dårlig tidligere på dagen, og at han ba om smertestillende.

«Preg av mishandling»

Tidligere i høst utvidet politiet siktelsen til grov legemsbeskadigelse med døden til følge. På fengslingsmøtet neste uke vil siktelsen bli nedjustert til legemsbeskadigelse. Bergen tingrett har tidligere slått fast at det er tvil om hvorvidt 25-åringen kan holdes ansvarlig for Korneliussens død.

— Det er naturlig at vi følger det retten sier. I øyeblikket kan det fremstå som tvilsomt om siktede påførte skaden i magen. Men saken er ikke ferdig etterforsket, sier politijurist Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.

25-åringen sitter fortsatt i varetekt, fordi retten kom til at det uansett er sterkt sannsynlig at mannen har utøvd omfattende og grov vold som «bar preg av mishandling».

Ifølge rettsmedisineren kan hodeskaden i seg selv ha vært dødelig. I tillegg ble det funnet blemmer etter svimerker på offerets lår.

- Prøvde å gripe inn

Årsaken til konfrontasjonen mellom 25-åringen og Korneliussen, er fortsatt høyst uklar.

I tillegg til de to er det bare kvinnen som bodde i leiligheten som skal ha vært til stede i boligen da slåsskampen startet. Kvinnen skal ha forklart at hun var ute av stuen da konfrontasjonen oppsto, og at hun ikke aner hva som utløste den.

— Motivet for voldsbruken fremstår som uklart, sier politijurist Svein Erik Krogvold.

Den siktede 25-åringen skal ha forklart at han knapt husker noe av hendelsen.

Da kvinnen kom inn i stuen igjen, skal hun forgjeves ha forsøkt å stoppe volden. Ifølge forklaringen flyktet hun ut av stuen igjen, og gjemte seg mens hun hørte Korneliussen bli banket opp. 25-åringen skal senere ha forlatt leiligheten.

Døde på sykehuset

Ambulansen hentet Korneliussen klokken 23.55. En snau time senere ble han erklært død på Haukeland universitetssjukehus.

25-åringen har forklart at han handlet i nødverge, og erkjenner ikke straffskyld.

Han er straffedømt flere ganger tidligere, både for ran, tyveri og narkotikaforseelser.

Den groveste episoden er et knivran i 2005. Den da 19 år gamle mannen og hans kjæreste var tomme for penger og bestemte seg for å rane en taxisjåfør. I taxien satte mannen seg rett bak sjåføren. Da de var fremme, tok han armen rundt halsen til sjåføren og truet ham med kniven mot strupen.

De to ble pågrepet samme kveld, og dømt til halvannet års fengsel. Ett år ble gjort betinget.