De vel 80 gjestene fikk en liten smakebit av brudgommens hjemland, Etiopia. Damene måtte passe godt på de hvite bunadsforklene sine, for etiopisk mat skal spises med fingrene. Men med god hjelp fra de av gjestene som selv var fra det etiopisk/eritreiske miljøet i Bergen, ble det fullt på de fleste tallerkenene. Og det så ut til at de fleste fulgte brudgommens oppfordring og smakte på litt av alt. Selv om noen styrte unna de sterkeste rettene.

Og som ved alle slike anledninger når to mennesker har funnet hverandre, kommer spørsmålet;

— Hvordan møttes dere?

— Vi møttes i Etiopia da jeg skulle gjøre feltarbeid i forbindelse med hovedoppgaven min i sammenliknende politikk, forteller Lovise Aalen.

Det var for tre år siden. I september i fjor kom han til Norge og i dag har de tvillinger på elleve måneder. Tvillingene fikk imidlertid ikke være med på festen på lørdag.

— Hvor skal dere bo fremover, i Norge eller i Etiopia?

— Det vet vi ikke ennå. Om halvannet år reiser vi tilbake til Etiopia der jeg skal gjøre doktorgraden min, men hva som skjer etter at jeg er ferdig med den, vet vi ikke.

— Var det kjærlighet ved første blikk?

— Jeg tror kanskje det ja, svarer hun og smiler til sin mann som går forbi i samme øyeblikk.

SCENESKIFTE: Norske bunader går godt sammen med etiopisk mat, skal vi tro ekteparet Lovise Aalen og Kifle Asefa. Første del av festen hadde de begge på seg bunader - men etter middagen var det tid for etiopiske drakter.<p/>KNUT STRAND (foto)