Kinas mest populære fotballkommentator, Huang Jianxiang, glemte helt at han burde forholde seg objektiv til utfallet av åttedelsfinaleoppgjøret mellom Italia og Australia. Da Fabio Grosso ble felt og dommeren pekte på straffemerket i kampens 94. minutt, kortsluttet det for den Italia-frelste kineseren.

– STRAFFE! STRAFFE! STRAFFE! Grosso har klart det! Grosso har klart det!

– Grosso representerer Italias lange fotballtradisjoner, og han kjemper ikke alene! Han er ikke alene! hylte Huang til millioner av skrekkslagne kinesiske TV-tittere.

Og det stoppet ikke der. Francesco Totti satte som kjent straffen i mål, og Huang fortsatte i samme stil, med klar melding til Guus Hiddink som ledet Sør-Korea til seier over nettopp Italia i VM for fire år siden.

– MÅÅÅÅÅÅÅL! Game over! Italia vinner, Australia er ute. De lot seg ikke knekke av Hiddink igjen. Enorme Italia! Gratulerer med dagen Maldini. Forza Italia! Seieren tilhører alle som elsker italiensk fotball. Australia kan reise hjem, men de trenger ikke reise langt, de fleste bor i Europa. Far vel! hikstet Huang, som har fått et lass med reaksjoner etter utbruddet.

Han unnskylder seg med at han har kommentert italiensk fotball i en årrekke, og at han ikke husker hva han sa når rullgardinen gikk ned. Han sier imidlertid at han misliker at Australia nå tilhører det asiatiske fotballforbundet (AFC) og skal kjempe mot blant annet Kina om VM-deltakelse og plass i kontinentale mesterskap, med spillere som bor i Europa, men har australsk pass. (©NTB)

TONY GENTILE