Mange husker John Johnsen som gledessprederen ved E39. Tirsdag denne uken døde den populære mannen fra Leknes. Han ble 88 år gammel.

Minnesiden som ble opprettet kort tid etter, har nå fått over 5000 medlemmer.

— Jeg registrerer at engasjementet er stort, både blant ungdom, voksne og eldre. Det sies mye fint om ham, sier ordfører i Lindås, Astrid Byrknes.

Vinket til alle

Hun sier kommunen har mistet en person som sto for noe positivt. I mange år har Vinkemannen trofast gått langs veien mellom Hillesvåg og Leknes i Lindås. Han har vinket til alle som har kjørt forbi, og bedt en bønn for dem.

— Jeg har aldri hørt et negativt ord om ham. Folk har vært opptatt av hans ve og vel - de har vært bekymret for at han skulle bli påkjørt, og mange var glade da han begynte å bruke refleksvest, sier hun.

Johnsen har de siste årene fått utallige gaver fra folk som har sett han langs veien, og setter pris på hans smil og hilsen.

Statue i veikanten

Facebook og til ordføreren personlig er det enkelte som har ytret ønske om et minnesmerke eller en statue, for eksempel i veikanten der han sto.

Byrknes vil imidlertid ikke love noe.

— Jeg vil ikke kommentere det ennå. Vi får se, sier hun.

Det er ikke planlagt noen minnestund eller tilsvarende i kommunens regi.

— Det er mange som gjør formidable innsatser i kommunen. Personer som aldri kommer frem i avisen eller andre steder, men som gjør et enormt arbeid i det stille. Sånn sett er det mange som kunne fortjent en statute, sier ordføreren.

Hva synes du om forslaget om en statue i veikanten?