Spesielt gikk det hardt ut over Alversund-området, skriver BKK på sine nettsider.

— Det jobbes på spreng for å ordne opp i problemene. Det er enkelte som har fått strømmen tilbake, men mange gjenstår. Dette er en stor jobb, så det kan ta noe tid, sa informasjonsansvarlig Juliet Balgobin i BKK til bt.no i formiddag.

Klokken 14 er om lag 250 kunder i BKKs nett fortsatt uten strøm etter uværet i natt.

I øyeblikket er følgende områder uten strøm: Osterøy (ca. 40 kunder) og Sotra (ca. 100 kunder). I tillegg kommer noen mindre feil i andre deler av BKKs nett.

nettstedet sitt beklager BKK problemene som strømbruddene har skapt for kundene, men lover samtidig at de gjør sitt ytterste for at folk skal få strømmen tilbake så snart som mulig.

Strømbruddene skyldes blant annet at trær er blitt blåst over høyspentledninger av den sterke vinden i natt.

BKK oppfordrer folk som har sett ledninger som har falt ned eller andre feilårsaker i nærområdet, til å ringe BKKs feilmeldingstelefon 05 123.

Selskapet opplyser også at noen kunder kan få halv spenning i hele eller deler av huset. Det merkes ved at lyset i lampene er gult og svakt. I slike tilfeller anbefales det å koble ut sikringen på de kursene som er berørt, for å beskytte elektriske apparater. Deretter skal man vente en time eller to før man prøver å koble dem inn igjen.

RAMMET AV UVÆR: Uvær har veltet trær over kraftledninger en rekke steder i natt.