Når byrådet onsdag legger frem skolestrukturplanen på en pressekonferanse klokken 14, vil det trolig holde fast på at ungdomstrinnet på Eidsvåg skole skal legges ned. De 150-200 ungdomsskoleelevene skal etter planen bli busspendlere til Åstveit.

Det vil naturligvis ikke elevene og beboerne i Eidsvåg, og tirsdag møtte mellom 900 og 1000 protestanter opp foran skolen midt i beste Barne-tv tid for å markere sin motstand.

— Det vi håper å oppnå er å vise engasjementet i bygden her, og å vise politikerne at det er et stort engasjement for skolen og oppvekstmiljøet, sier Johannes Bøyum, leder i Foreldrearbeidsutvalget (FAU), som sto for arrangementet.

Oppmøtet var i overkant av det arrangørene hadde forventet, og elevene som selv hadde pepret bydelen med løpesedler om markeringen var fornøyd.

Elevrådsleder Mats Størdal og nestleder Ine Hordvik håper politikerne lar seg påvirke.

— De bør la seg påvirke, sier Hordvik.

— Og la oss beholde skolen, sier Størdal.

Skolens lærere var også med på arrangementet, og rektor Svein Børtveit var fornøyd.

— Jeg må vedgå at jeg synes det er inspirerende at bygdefolket slutter opp om skolen på denne måten, sier Børtveit.


Fakta om skolestruktur

  • Byrådet vil i dag offentliggjøre sitt forslag til skoler som skal nedlegges. Ventelig står Fridalen, Seljedalen, ungdomstrinnet i Eidsvåg, Liakroken og Indre Arna på den listen.
  • Bakgrunnen er et vedtak i bystyret om å spare 10 millioner i året gjennom skole-sammenslåing.
  • Bystyret gjør endelig vedtak 24. mai. Ap vil bevare Fridalen, Seljedalen og ungdomstrinnet i Eidsvåg, mens Frp foreløpig er mer uklar. Derfor er det uvisst hvordan flertallet stiller seg.