De tre — en 32 år gammel kvinne fra Peru og to menn i 30-40-årene fra henholdsvis Argentina og Chile - ble pågrepet torsdag da de skulle hente en svenskregistrert bil de hadde parkert på Engen.

I forhørsretten innrømmet de tre straffskyld.

Politifullmektig Rudolph Christoffersen i Hordaland politidistrikt sier til Bergens Tidende at de tre har brukt samme fremgangsmåte når de har stjålet vesker, bager, sekker og andre ting fra turister. Elegant kledd blander de seg med turistgrupper i hotellers lobbyer og spisesaler. Kvinnen distraherer så en av turistene ved å spørre om veien til et eller annet sted. Da slår de to mennene til og stjeler vesker og annet turisten har satt fra seg.

På denne måten ble en japansk turist frastjålet et fotoapparat på Flesland flyplass. De andre tyveriene i siktelsen har skjedd på hoteller i Bergen sentrum.

Politiet regner med at trioens tyverivirksomhet er langt mer omfattende enn de seks-sju tilfellene de foreløpig er siktet for.

— Vi regner med at det som hittil er avdekket bare er toppen av et isfjell, sier Christoffersen.

De tre fremstår som profesjonelle tyver som er kommet til Bergen kun med det formål å stjele fra turister. Selv har de sagt at de er kommet hit for å søke arbeid.

Politiet vet ikke hvor de tre bor. De har selv fortalt at de bor på et hotell i Bergen, men at de ikke vet navnet på hotellet eller hvor det ligger. Politiet er derfor interessert i opplysninger fra folk som kan ha opplysninger om deres bosted.

Med unntak av et fotoapparat er ingenting av tyvegodset funnet av politiet. Fotoapparatet ble funnet i den svenskregistrerte bilen som var parkert på Engen. Politiet spanet området ved bilen torsdag og de tre ble pågrepet da de var i nærheten av bilen. Bilen er beslaglagt av politiet.

PÅGREPET: De tre turisttyvene ble pågrepet av politiet da de torsdag skulle hente denne svenskregistrerte hvite personbilen som de hadde parkerte på hjørnet mellom Vaskerelven og Engen. Arne Sangolt på politimotorsykkel overvåket stedet før pågripelsen.<p/>AUDUN STØLÅS (tekst og foto)