Mathallen på Torget er ikke helt ferdig, men turistinformasjonen flytter inn likevel. Torsdag morgen tar reiselivsdirektør Ole Warberg i mot turister og andre nysgjerrige i nye lokaler i Mathallens andre etasje.

I underetasjen er ikke alt klart enda. Plassen utenfor bærer også preg av arbeid som skal avsluttes bak høye gjerder.

Kaos

«Matboksen», en brakke på Torget, har vært turistinformasjonens midlertidige hjem mens man har ventet på den nye Mathallen. Torsdag blir den fjernet samtidig med at ny Turistinformasjon åpner.

— Her er nesten 60 ulike aktører som er med på å lage utstilling med filmer og bilder og brosjyrer, forteller Warberg mens folk jobber rundt ham med de siste detaljene.

Det ser ikke ut til å kunne bli klart til torsdag morgen, men Warberg beroliger. Det meste skal være på plass.

Sjømatsenter

Turistinformasjonen omsetter for 50 millioner i året. Det selges sightseeingturer, overnattinger og det gjøres valutaveksling.

— Vi har fått en helt fantastisk plassering og tror vi skal klare å skape en attraksjon som skaper begeistring for tilbudet i hele regionen, sier han.

I neste uke åpner også Norsk sjømatsenter sine dører. Vegg i vegg med Turistinformasjonen skal norsk sjømat tilberedes og presenteres for publikum.

Hele bygget blir tatt i bruk først den 12. mai. Da blir det publikumsfest der bergenserne kan besøke det nye bygget i både første og andre etasje.

— Vi trenger litt tid på å få alt klart etter vi har overtatt bygget fra Bergen kommune, sier advokat Arne kristian Landsvik på vegne av forvaltningsselskapet NEAS ASA.

Synspunkter? Si din mening her.