— Det har vært veldig travelt, men fredagen blir nok like hektisk, spår Christian Toftegaard, daglig leder i Bergen Guide Service.

Populære steder

Han melder om 108 oppdrag torsdag, mens 100 oppdrag venter fredag. Av de 108 oppdragene var 65 cruiseoppdrag.

— Er dette ny rekord?

— Nei, ikke for oss. Oppdragsmessig har vi vært oppe i 140 oppdrag på en dag, opplyser guidesjefen.

Blant de mest populære stedene er Fløyen, Håkonshallen, Schöttstuene, Gamle Bergen, Troldhaugen og Mariakirken. I tillegg kommer heldagsturene til Flom og Hardanger.

— Det er rimelig travelt, men guidene er kjempeflinke. Det har gått fint, smiler Toftegaard som ser frem til flere livlige julidager.

Kø til Kjøttbasaren

Om ikke guidene slo alle rekorder, gjorde Fløybanen det.

— Det har vært køer langt ned i veien. Jeg har bare sett liknende én gang – under forrige rekordbesøk for tre år siden, sier Fløybane-billettør Aud-Elin Igland hektisk.

Hun melder om 4594 passasjerer og ny salgsrekord. Troldhaugen fikk hittil årsbeste med 1645 gjester i dag, 200 mer enn forrige topptall. Ulriksbanen melder om i overkant av 2500 påstigninger, noe som regnes for bra. I tillegg kommer selvsagt dem som tok beina fatt oppover fjellsiden.

— Med større kapasitet kunne vi nok oppnådd høyere tall. Jeg har aldri sett maken til køer ved bussen i sentrum, opplyser Thorbjørn Sirseth, daglig leder av Ulriksbanen.

Årsaken til de gode besøkstallene er en kombinasjon av de seks cruiseskipene som anløp Bergen, godt vær og sommerferie.

TROLLBUNDET: Turistene gikk amok blant tretroll og andre suvenirer.
FOTO: KNUT STRAND