— Alt vi har er borte! Det eneste vi har igjen er en pakke med Uncle Ben's ris, sier Arnaud Renoud-Liat (20).

Han og kjæresten, Coline Lavocat (19), opplevde alle reisendes mareritt fredag ettermiddag. De to er på ferie i Bergen, og hadde sovnet i solen i Byparken da en tyv stakk av med kofferten deres.

— Kofferten lå rett ved hodet mitt, og den inneholdt alle verdisakene våre, forklarer Arnaud. Paret lette gjennom hele parken, men fant ikke sakene sine.

Nå fortviler de over situasjonen, som de ser få løsninger på.

Får ikke tak i penger

Paret har vært i kontakt med politiet, der de fikk hjelp til å anmelde hendelsen.

— Utover det kunne de ikke bistå med så mye, forteller Coline. De to hadde et lite håp om at de skulle kunne ordne med penger via den internasjonale banken Western Union. Det viste seg å være umulig uten identifikasjonspapirer. Banken holder i tillegg stengt på lørdager og søndager.

— Jeg vet ikke hvordan vi skal få tak i penger, sier Coline. Den franske ambassaden holder til i Oslo og kan skaffe de nye pass. Problemet nå er hvordan de skal komme seg til Oslo, og hva de skal leve av til de kommer dit.

Telt på Fløyen

Parets plan var å være i Bergen i en uke. De to har satt opp telt på Fløyen, og så for seg en ferie med turer i byfjellene.

— I natt har det svært kaldt på Fløyen så det ble lite med søvn, forteller paret. Det var derfor vi var så trøtte da vi kom til parken, sier de.

- Hva gjør dere nå?

— Helt ærlig, så aner jeg ikke, sier Arnaud. Jeg har ringt min mor, og hun er ikke særlig fornøyd. Hun er selvsagt veldig bekymret, forteller han.

Dette er kjæresteparets første tur til Bergen og Norge. - Vi får se hva som skjer, sier Arnaud. Jeg håper det ikke blir den siste, sier han.

PS: Paret har nå fått hjelp av en barnhjertig sjel på Nygårdshøyden.