De to har ventet på hjelp siden i går formiddag.

I 12-tiden søndag fikk brannvesenet en telefon på en dårlig linje fra en tysk mann. Han var sammen med en kvinne, som hadde fått problemer med ankelen og ikke kunne gå på foten.

De befant seg da mellom Eidfjord og Hardangerjøkulen.

Skadet i foten

Kvinnen fikk problemer med foten lørdag. Natt til søndag sov de på Rembesdalsseter. De gikk et stykke dagen etter, men måtte gi opp og ringte altså etter hjelp søndag.

Luftambulansen ble sendt ut, men måtte snu på grunn av dårlig vær. Hordaland Røde Kors sendte deretter 12 personer til fots for å hente turistene ned fra fjellet. Med i følget var også en ambulansemedarbeider for å vurdere den skadede kvinnen.

— Det er regn og stiv kuling, så det går langsomt fremover. Men vi har snakket med personene som skal ha hjelp. De har fått beskjed om at de må være tålmodige, men at vi begynner å nærme oss, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Erik Gjesdal søndag kveld.

Overnattet i telt

I 23-tiden søndag kveld hadde Røde Kors fått kontakt med de to tyskerne i Rembesdalen. Det var imidlertid for dårlig vær til å fortsette, og de to tyske turistene måtte overnatte i telt til det lysnet. En representant for Røde Kors ble på stedet, mens resterende medlemmer i hjelpekorpset dro til en hytte i området.

I 15.30-tiden mandag ettermiddag var alle kommet trygt ned fra fjellet. Ifølge NRK brukte redningsmannskapene en hest til å frakte dem ned.

— Kvinnen blir tatt med til lokal legevakt for å få sjekket foten, sier Erik Gjesdal, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.