I helgen trosset 10–12 turister sperringene ved Flydalsjuvet i Geiranger. Flydalsjuvet er et av Norges mest kjente utsiktspunkter, og hvis du klatrer over sperringene er det rundt 300 meter rett ned. Fotograf Bjarne Vatnelid var på vei forbi da han fikk øye på turistene som klatret langs siden av juvet.

— De byttet på å stå helt ute på kanten av stupet. De drev og danset og hoppet, som om de skulle vise hvor ville de kunne være, sier Vatnelid.

Han er ikke i tvil om hva som kunne skjedd hvis de hadde vært uheldige.

— Hadde de tatt et feil steg da kunne de vært virkelig ille ute. Det er tre hundre meter rett ned, og de hadde aldri overlevd, sier han.

Får ofte slike meldinger

Det er langt fra første gang det blir meldt om at turister klatrer over sperringene ved Geirangerfjorden.

— Vi får jevnlig meldinger om at folk har tatt seg over sperringene ved Flydalsjuvet, sier Leif Arne Valderhaug, operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt.

Han sier det er en grunn til at det er satt opp sperringer der.

— Hvis folk trår feil kan de være ille ute. Men det er ikke så mye vi kan gjøre annet enn å oppfordre folk til å respektere sperringene, sier Valderhaug.

— Oppfordrer folk til forsiktighet

Turistkontoret i Geiranger sier de advarer folk mot å gå inn i dette området ved Flydalsjuvet.

— Vi sier til turistene at dette er farlig, spesielt hvis det er glatt. Men vi kan dessverre ikke stå og hindre folk, sier Øyvind Maraak som jobber ved turistkontoret i Geiranger.