TOR KRISTIANSEN

— Mange er fascinert av de vakre høstfargene våre om dagen, forteller Inger Balean, avdelingssjef ved Turistinformasjonen i Bergen. Hun og hennes medarbeidere får mange lovord nettopp om fargene i naturen.

Foretrekker ro

Turister som søker til byen på denne tiden av året, foretrekker byens ro og fred. Vel er her litt ugjestmildt hva lys og vær angår, men alle årstider har sin sjarm. Det å rusle rundt på egen hånd og kjenne roen, setter mange pris på.

— Hva er det turistene spør etter på denne tiden av året?

— Mange vil oppleve fjordene våre. Heldigvis kan vi tilby turen «Norge i et nøtteskall» hele året. Den fungerer også på denne årstiden, sier Inger Balean.

Eventyrlig sesong

— 2004 er snart over. Hvordan har dette året vært for Turistkontoret?

— Vi har hatt en eventyrlig sesong i år. Omsetningen har økt med 20 prosent. Totalt har vi omsatt for 18 millioner kroner. Da er sightseeing, fjordturer og innkvartering også tatt med, opplyser Inger Balean. Hun roser sine medarbeidere. 30 har vært engasjert i årets sesong. Årets stab er hun meget godt fornøyd med.

— Hva anbefaler dere turistene å oppsøke når de spør hva de kan se i byen på denne årstid?

— Vi har jo noen praktfulle kunstsamlinger ved Smålungeren. De som er interessert i billedkunst, henviser vi dit. Fløien er en selvsagt opplevelse som alle turister må få med seg. Det Hanseatiske Museum og Bryggens Museum ligger nær ved. Akvariet ber vi folk vente med fordi det har lengst åpningstid, opplyser Inger Balean.