Styret i Fløibanen AS har foreslått å øke tur/retur-prisen fra 70 til 80 kroner for dem som tar banen hele veien til toppen. Barnebilletten økes til 40 kroner.

Men prisen til mellomstasjonene skal forbli uforandret, hvis byrådet godkjenner det siste prisforslaget fra Fløibanen. Dermed vil beboere på Fjellsiden ikke betale mer enn i dag.

Byrådet sa nei

— Egentlig ville vi øke alle prisene. Byrådet sa nei til det, og vi utsatte saken til vi fikk laget en ny pakke basert på signalene byrådet ga, sier daglig leder Trond Amland i Fløibanen til bt.no.

I brevet til kommunen skriver Fløibanen at de «...definerer Fløibanen som en attraksjon og opplevelsesbedrift, der ca. 95 % av våre passasjerer er ferie/fritidsreisende, og der 2/3 av årstrafikken finner sted i de 4 sommermånedene.»

— Forslaget vårt vil innebære fire millioner kroner i økte inntekter neste år, sier Amland.

- Lavt priset

Han mener Fløibanen ikke tjener så mye på turistene som de burde, banens attraktivitet tatt i betraktning.

— Vi er lavt priset, og prisene har vært de samme i tre år. Prisøkningen er mer en justering for prisstigningen, som jo har vært stor, sier Amland.

De ekstra kronene vil Fløibanen spare til et fremtidig opplevelsessenter på toppen av Fløyen.

Helt siden Fløibanen var ny i 1918, har Fløibanen AS måttet leve med en bestemmelse om at formannskapet skal godkjenne takstendringer. Formannskapet er erstattet av byråd, men regelen gjelder ennå.

— Det er en etterlevning vi gjerne skulle vært foruten. Selv om Bergen kommune eier Bergen kino, bestemmer de ikke kinoprisene, sier Amland.

Saken skal behandles til uken i byrådet.

Er det rett og rimelig at det skal bli dyrere å ta banen til topps? Si din mening!

Helge SUnde (ARKIV)