Bergensere flest har sine faste steder for å gjøre sitt fornødne. Spesielt McDonald's på Torgallmenningen er et populært sted for bergensere når man er på bytur. Også turistene pleier å ende der.

— Det er håpløst hvor få toaletter det er her i sentrum. For vanlige turister må dette være et kjempeproblem. Vi kjenner byen godt og peiler oss alltid inn på McDonald's når vi er her. Det har reddet oss mange ganger, sier Torunn (61) og Kjell O. Michaelsen (59), som er på ferie fra Nord-Norge.

Mens Bergens Tidende slår av en prat med ekteparet kommer et halvt busslass tyskere ramlende inn på toalettene på McDonald's. Restaurantsjef Bahi Veerasingam er vant til at hamburgerrestauranten fungerer som offentlig toalett.

— Det er først og fremst ungdommer og turister som sniker seg inn på våre toaletter. Vi har mange ganger vurdert å lage et system der vi gir spesielle mynter til dem som kjøper mat slik at bare kundene våre kan benytte toalettene, sier Veerasingam.

Skotske Margaret Lawrie (60) var en av dem som fant frem til det offentlige toalettet på Torget.

— Det er så få toaletter her at det er fryktelig! Det er forferdelige avstander mellom hver gang jeg ser et toalett. Jeg hadde lett i en evighet hadde ikke det vært for at mannen min har vært her før og husket at det var et toalett på Torget, sier Lawrie.

— Men Bergen er en fantastisk by, legger hun til.