— Det ble meldt at bussen stod i full fyr klokken 10.09. Brannvesenet har kontroll, og bussen er evakuert, forteller operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt.

Lensmannskontoret på Voss bekrefter at ingen ble skadd i brannen. Bussen stod på E16 noen hundre meter øst for Bulken jernbanestasjon etter brannen.

Det var 42 turister og en guide fra Hellas i bussen da den begynte å brenne, i tillegg til den svenske sjåføren. Grekerne sier til bt.no at de opplevde brannen som svært dramatisk.

En av passasjerene, Manos Sochorakis, forteller at bussen ble fylt av røyk, og at den bakre døren ikke ville åpne seg.

— Jeg hadde lest nødprosedyrene for bussen, og visste at det fantes et redskap, en slags batong, for å åpne døren når døråpneren svikter, Ved hjelp av den fikk jeg presset opp døren, sier Sochorakis.

Han blir hyllet som dagens helt av medpassasjerene. Noen av dem fikk panikk da de trodde at de ikke skulle komme seg ut i tide.

Heller ikke døren ved guide-setet lot seg åpne, Denne hadde de også litt trøbbel med i går, forteller guiden. Hun fikk ikke panikk, fordi hoveddøren foran åpnet seg som normalt, og bussjåføren beroliget med at det var god tid for alle å komme seg ut, bare de beholder roen.

— Thank God, nobody was hurt, sier guiden.

Sjåføren mener at brannen ble utløst av at problem med kjølesystemet i radiatoren. BTs journalist på stedet melder at flere busseter bak i bussen er utbrent, og resten av inventaret er nedsotet. I tillegg er en rekke vinduer knust.

Brannvesenet jobbet på spreng mens røyken veltet ut.
SILJE DYREGROV
Flammene sto ut av bussen da brannvesenet kom i gang med slukningsarbeidet.
SILJE DYREGROV
FULL FYR: Røyken veltet fortsatt ut av bussen da BTs journalist kom til stedet.
ARNE HOFSETH