At det ikke alltid er like lett å finne frem i Bergen, fikk en 77-åringen på ferie i byen oppleve i går ettermiddag. Hun lette forgjeves etter stedet der hun skulle møte resten av reisefølget i turistbussen, men fant først frem en time etter avtalt tid. Gode råd var dyre da hun til sin fortvilelse oppdaget at bussen var kjørt.

Med 130 euro i lommen (litt over 1000 kroner red.adm) begynte hun å forhandle med drosjesjåførene i nærheten.

— Hun ville til Strandebarm i Kvam kommune. Vanligvis ville en slik tur kostet rundt 1600 kroner pluss ferge mellom Os og Fusa. Men hun var så fortvilet, og siden det var så lite trafikk i byen i går kveld, tok jeg imot tilbudet, forteller drosjesjåfør Sigmund Eide til Bergens Tidende.

Biljakt i ni mil

Det tok over to timer for Eide og kvinnen å komme seg de ni milene til Strandebarm Fjord Hotell, hvor resten av reisefølge hadde satt kursen. Kvinnen skulle ta igjen bussen. Det var hun fast bestemt på.

— Hun var en veldig sprek og oppegående dame. Vi pratet masse på turen og hun fortalte om alle stedene hun hadde besøkt rundt om i verden, sier Eide og ler. For da de to kom frem til hotellet, var det ingen turister fra Luxembourg og ingen buss på stedet.

Først da slo tanken Eide og han ringte politiet.

Etterlyst i Bergen

— Politiet kunne fortelle at kvinnen var savnet i Bergen og at reisefølget ventet på henne der. Da begynte hun å gråte og synes det hele var veldig leit, forteller Eide som i etterpåklokskapens navn angrer på at han ikke ringte politiet da kvinnen møtte han i Bergen.

Operasjonsleder Kjell Tore Aarnes forteller til BT at reisefølget aldri hadde reist fra Bergen, men lett etter kvinnen i mange timer uten hell. Klokken 18 i går fikk politiet etterlysningen, og en time senere var mysteriet løst.

— Nå får hun vente til bussen kommer inn. Heldigvis endte historien bra, sier en humrende Aarnes.