Syv minutter over midnatt kan politiet opplyse at den fortapte turgåeren på Gulfjellet er på vei hjem i helikopter, og straks vil lande i Bergen.

— Han var kald og forfrossen, men ellers sto det bra til, sier operasjonsleder Morten Kronen i hordaland politidirstrikt.

Når vil han bli kjørt til Haukeland for en sjekk.

Tok med kameraten

Turgåeren var opprinnelig ute og gikk med en kamerat, men på et punkt skal de ha skilt lag. Operasjonsleder Kronen opplyser at helikoptermannskapet fant den andre mannen også, og plukket opp han i samme slengen.

— De var et stykke fra hverandre. Han vi formelt hadde aksjon på hadde gått seg vill og sto litt kinkig til, men han andre hadde ikke bedt om noe assistanse, sier han.

Begge er nå i god behold, men kameraten blir med opp til Haukeland for en sjekk han også.

Trengte Sea King

— Klokken 21.20 fikk vi melding fra en mann som har gått seg vill på Gullfjellet, forteller politiets operasjonsleder Jan Steimler.

Turgåeren hadde da vært lenge ute, og innså at han ikke klarte å komme seg ned i sivilisasjonen for egen hånd.

— Det er mørkt og kaldt, og mannen fryser. Luftambulansen er derfor sendt opp for å hente ham ned. Ut ifra beskrivelsen av hvor mannen er, tror vi det skal gå greit å finne ham rimelig raskt, sier Steimler.

Men så lett var det likevel ikke. Mannen står så vanskelig til at luftambulansen ikke kunne gjøre noe fra eller til. Dermed måtte man sende bud etter en Sea King fra Stavanger.

— Vi trenger et helikopter med heis, forteller redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen i Stavanger.

Den frosne turgåeren har forklart at han står i nærheten av en NCC-hytte langs et elveleie på Unnelandsiden av Gullfjellet.

Ifølge yr.no er det klokken 22 syv minusgrader på Gullfjellet.