Det var ansatte ved turisthytten Bjordalsbu i Lærdal som grytidlig i morges dro ut for å lete etter de savnede. De ble funnet midt mellom Breistølen ved riksvei 52 der turen hadde startet, og Bjordalsbu som var mål for turen.

— Vi har ennå ikke snakket med verken redningsmannskapet eller turgåerne, men fått bekreftet at alle er i god behold. De som tilbragte natten ute er kalde, men uskadd, sier operasjonsleder Venke Hope ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Turen fra Breistølen til Bjordalsbu er på 15 kilometer. De skal ha gått av bussen ved Breistølen klokken 1430.

Slo alarm

En person som observerte følget og skulle samme vei, meldte i går kveld fra om at de ikke var ankommet. Personen skal ha fortalt politiet at følget var godt utrustet, med sekker og spader. Det er bortimot storm i området og svært dårlig sikt.

— Det er ikke vær til å sette i gang en leteaksjon i kveld. Vi jobber nå med å kartlegge hvem disse personene var, sa Inge Værøy ved Sogn og Fjordane politidistrikt i går.

Merket løype

Det er en merket kvistløype mellom Breistølen og Bjordalsbu. Bjordalsbu er en selvbetjent hytte i Skarvheimen med 26 sengeplasser.