Den originale ventilen var skiftet ut på ovnen. En pakning manglet, og gassen sivet derfor ut i stuen til den 75-år gamle kvinnen.

Trygge ovner

Politiet bekrefter at det er ikke noe galt med ovnen og at dette er trygge ovner.

— Ovnen leveres med en fritidsventil. Den originale slangen med reduksjonsventil var i dette tilfellet byttet ut med en annen type reduksjonsventil til bruk på en industripropanflaske. Brannårsaken er at den nye reduksjonsventilen manglet den originale gummipakningen som skulle sørge for tetning mellom ventilen og flasken. Dermed oppsto en gasslekkasje i koblingen, sier spesialmedarbeider John Kjelstrup i brannavsnittet ved Sentrum politistasjon til bt.no.

Kjelstrup har ikke i sin tid som brannetterforsker hørt om et tilsvarende tilfelle.

- Har ikke hatt uhell før

— Våre propanovner leveres med reduksjonsventil og slange. De kan kun kobles til husholdningsflasker med propan. I dette tilfellet var den originale ventilen byttet ut med en annen, slik at ovnen kunne kobles til helt andre propanflasker. Vi har ikke hatt noen uhell med våre propanovner, og har solgt dem i en årrekke, sier Cato Bryn i Novaplan AS, som importerer Laminox gassovner, til bt.no.

I Novaplan presiserer at kun utstyr som er levert med ovnen skal benyttes og at bytting av deler som reduksjonsventil eller liknende ikke må forekomme.

TRIKSET MED: Den originale ventilen var skiftet ut på denne ovnen. En pakning manglet, og gassen sivet derfor ut i stuen til den 75-år gamle kvinnen.
PÅL ENGESÆTER