Politiet fikk fredag melding fra skotsk politi om at de hadde kommet over meldinger på internett som inneholdt trusler mot oljevirksomhet i Nordsjøen.

– Vi har varslet operatørene ConocoPhillips og Talisman, sier politiadvokat Lars Bråten i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

Han sier situasjonen ikke har vært dramatisk.

– Basert på den informasjonen vi fikk, valgte vi å ikke gå videre med saken, sier Bråten.

Publisert på Facebook

Daglig leder i Maersk Drilling Norge AS, Jakob Korsgaard, sier de fikk varsel om situasjonen fra samarbeidspartnere i Storbritannia i går.

– Vi fikk beskjed om at skotsk politi hadde kommet over en Facebook-konto hvor det var postet trusler, hvor blant annet Maersk stod nevnt ved navn, sier han.

Gjennomførte bombesøk

Korsgaard sier videre at politiet anslår det som løse trusler, men at Maersk likevel valgte å mobilisere et beredskapsteam på land, og valgte å gjennomføre et bombesøk på installasjonene de har i Nordsjøen. Søket var udramatisk, og ble gjennomført i går ettermiddag og kveld.

– I forbindelse med søket økte vi også beredskapsnivået og adgangskontrollen fram til situasjonen var avklart, sier Korsgaard.

Maersk Drilling-sjefen sier at ingenting ble funnet under søket, og at de gikk tilbake til normal beredskap før midnatt, fredag kveld.

– Så vidt jeg vet var trusselen skrevet i forbindelse med at det i år er 25 år siden Piper Alpha-ulykken, sier Korsgaard.