– Det er ikke aktuelt å ta ham inn igjen som elev ved skolen, så lenge han har siktelsen mot seg, sier rektor Leiv Jan Nielsen.

15-åringen er fortsatt innskrevet som elev ved Erdal ungdomsskole, men får nå et skoletilbud et annet sted på Askøy.

– Han trives godt der han er, mener rektoren.

– Han vil tilbake på deltid, sier 15-åringens advokat, Jannicke Keller-Fløystad.

– Nå har vi ventet i flere uker på tilbakemelding fra politiet, men de eneste svarene vi får er at de venter på svar fra tekniske undersøkelser, sier hun.

–Har alibi

Politiet pågrep gutten hjemme hos sin far, mistenkt for å ha vært til stede på ungdomsklubben Huset den kvelden videoen skal ha blitt lagt ut på YouTube.

– Gutten har alibi for det tidsrommet politiet mener at videoen er blitt sendt. Han har både bussbilletter og vitner på at han ikke kan ha vært på Huset i det aktuelle tidsrommet, sier Keller-Fløystad.

Hun sier at 15-åringen nå lever under sterkt press på grunn av en siktelse som ikke bygger på fakta. Videoen skal også ha vært så avansert laget, både i forhold til teknikk og språk, at 15-åringen ikke skal ha kunnet lage den.

– Urettferdig

–Han opplever anklagen som svært urettferdig. Det er en stor påkjenning for en 15 år gammel gutt å være under en så alvorlig siktelse, når politiet har så lite konkret, sier advokat Keller-Fløystad.

Politiadvokat Elisabeth Soglo bekrefter at de fortsatt venter på svar fra tekniske undersøkelser.

– Vi vil ikke si noe om statusen til de siktede før vi er ferdig med etterforskningen, sier Soglo.