Politiet tror det var en tilfeldighet at det begynte å brenne få uker etter at mannen hadde truet med å sette fyr på hus nettopp i Skivebakken.

— Vi har ingen grunn til å knytte ham til noen av brannene i Bergen, sier politioverbetjent Siri Doksæter ved brann- og tyveriseksjonen.

Angrende synder

I september mottok en rekke bergensere anonyme, håndskrevne trusselbrev. Avsenderen varslet at han ville sette fyr på en rekke bygninger, blant annet en matbutikk, Bryggen og bygninger i Skivebakken.

Da det natt til fredag 17. oktober brøt ut storbrann i Skivebakken, knyttet mange av beboerne dette til brevene. De fryktet at en brannstifter gikk løs i området. Politiet sto da uten spor etter trusselmakeren.

I går troppet en mann i 40-årene opp på Bergen sentrum politistasjon og innrømmet at han hadde skrevet brevene.

— Han hadde lest i avisen om alt oppstyret brevene hadde skapt. Nå angret han voldsomt, sier Doksæter.

I avhør forklarte mannen seg detaljert om brevene og årsaken til at han hadde sendt dem. Han skal ha lagt brevene i helt tilfeldige postkasser. Truslene var ikke rettet mot spesielt utvalgte personer.

— Jeg ønsker ikke å gå i detalj om hans forklaring, men trusselbrevene kom som en reaksjon på alle de andre brannene i Bergen.

Fant tusjen

Mannen i 40-årene er bosatt ikke langt fra branntomten. Han ga politiet adgang til å ransake boligen mens han satt i avhør. Der skal etterforskerne ha funnet tusjen han brukte til å skrive brevene.

— Vil føler oss helt sikre på at vi har tatt riktig mann, sier Doksæter.

Politiet skal ha sammenlignet mannens håndskrift med skriften på de beslaglagte brevene, og de stemmer overens.

Mannen i 40-årene ble løslatt etter avhøret. Påtalemyndigheten har foreløpig ikke tatt ut en formell siktelse, men mannen kan regne med straff for å ha skrevet brevene.

— Vi regner saken for oppklart. Det viktigste nå er at folk i området kan sove trygt om nettene, sier Doksæter.

Politiet vet fortsatt ikke årsaken til brannen i Skivebakken.