Etter en artikkel i Studvest forrige onsdag hvor avdelingsleder Aurora Brønstad ved forskningsinstitusjonen Dyreavdelingen ble intervjuet har det kommet inn grove trusler, skriver avisen Studvest.

«Dere må betale gjelden deres, tilslutt får dere føle på kroppen hvordan det er å være dem», står det videre i e-posten Brønstad har mottatt.

Forskningslederen forteller at denne e-posten er noe av det mer moderate de har mottatt. Antallet trusslebrev til forskerne på dyreavdelingen går i bølger, men siden mars har avdelingen fått fire trusselbrev. Ingen av dem er foreløpig anmeldt, men fakultetet er jevnlig i kontakt med politiet og vurderer trusselbildet.

Forsøksdyrtjenesten står på POTs liste over spesielt utsatte virksomheter.

Brønstad sier til Studvest at mange som jobber ved avdelingen ikke har ønske om å stå frem ved navn i artikler om arbeidet som skjer på forskningsavdelingen med navn Vivarium.

Hun tror mange folk har misvisende oppfatninger om hva forskerne driver med når de forsker på dyr. Folk vil nyte godene og resultatene av forskningen, men vil ikke vite av av forskningen skjer.

— På vår avdeling har vi ikke noe å skamme oss over. Vi driver en ryddig og kontrollert virksomhet, sier Brønstad.