Guttormsen ble tatt av nederlandsk politi lørdag kveld. Det skal ikke være noe dramatikk rundt selve pågripelsen.

— Jeg kan bekrefte at politiet i Bergen har orientert meg om at Guttormsen er pågrepet og sitter arrestert i Nederland, sier hans forsvarer, advokat Odd Drevland.

Guttormsen soner en dom på 20 års fengsel etter drapet på Yngve Elvik i Gjervik i 1999.

Guttormsen har hele tiden hevdet sin uskyld og har utlovet betydelige dusører til personer som kan komme med nye opplysninger i saken. Slik opplysninger har ikke kommet frem.

Fakta:

  • Truls Guttormsen ble i 2001 dømt til 18 års fengsel i Gulating lagmannsrett for drapet på datakonsulent Yngve Elvik i Lindås i 1999. Drapet fremstår som «en ren henrettelse», uten noen som helst formildende omstendigheter, mente Gulating lagmannsrett.
  • Nesten fem år etter drapet ble det satt et punktum for saken i rettssalen. Da dømte Høyesterett Truls Guttormsen til to års fengsel for falske anklager i forbindelse med drapssaken.
  • Datakonsulent Yngve Elvik (38) fra Åsane ble funnet skutt og drept i Lindås i juni 1999. To menn ble kort tid etter drapet pågrepet og siktet for drap og medvirkning til drap på Elvik.
  • Riksadvokaten valgte å tiltale kun den ene, Truls Guttormsen, for drapet, og henla saken mot den andre etter bevisets stilling.
  • Motivet for drapet på Elvik var at han skulle ha tystet på Guttormsen i en narkotikasak i 1992.