• Jeg er ganske groggy nå, sier golfspilleren (50). Lørdag segnet han blødende om på Fana Golfklubb.

Den aktive golfspilleren fra Fana ble truffet i hodet mens han sto på fairwayen ved hull 11. Han blødde kraftig fra hodet, men kom heldigvis fra det hele uten livstruende skader.

— Mannen gikk selv inn ambulansen og fikk sydd noen sting på legevakten. Han er allerede hjemme og har det bra, sier daglig leder Morten Menes i Fana Golfklubb.

- Min egen feil

Den skadde golfspilleren ønsker å være anonym. Han forteller likevel gjerne om dramaet som fant sted ved 17-tiden lørdag.

— Dette er 100 prosent min egen feil. Vedkommende som slo slaget, ropte «fore» høyt og tydelig. Da skal jeg sette meg på huk og dekke hodet. Det gjorde jeg ikke, sier golfspilleren.

Grunnen til at han brøt reglene, var at han var mer opptatt av å beskytte et barn han var sammen med. Han vil gjerne advare folk mot farene ved golf.

— Hvis en ikke forstår golfspillet og ikke er observant, er det livsfarlig. Det gjorde skrekkelig vondt, sier mannen.

Uvanlig

Fana-mannen kommer neppe til å få varige mén etter ulykken.

— De som var rundt meg, var livredde, men legene har sagt at det går bra. Jeg har hatt griseflaks, sier golfspilleren, som aldri så ballen komme før det hele var over. - Det var et usedvanlig godt slag, humrer han.

At golfspillere blir truffet i hodet, skjer ikke ofte. Det er faktisk første gang dette hender på golfbanen i Fana siden åpningen i 2003.

Mannen som slo ballen, skjøt fra hull 12, mens spilleren som ble truffet, sto ved hull 11. De to banene er parallelle.

Alvorlig hendelse

Ballen føk om lag 220 meter før den traff spilleren i hodet.

— Når avstandene er så store, er det heldigvis sjelden det skjer noe alvorlig, sier klubbleder Morten Menes, som karakteriserer ulykken som en «alvorlig hendelse».

Golfklubben vil undersøke ulykken for å se om sikkerheten kan bedres.

Fana Golfklubb ligger ved Skeievannet, like ved Fana stadion. Banen strekker seg gjennom skogs- og parkterreng og har 18 hull.


Følg gjerne journalisten på Twitter: @JonTufto.

Arkiv