– Bussen svingte, og bakparten traff stolpen. Stolpen kom susende som et prosjektil, sier Erik Michelsen, som var vitne til ulykken

Han måtte selv hoppe til side for ikke å bli truffet.

Se video

– Jeg stod utenfor Friday's og tok meg en røyk. Jeg hørte et knak, og så kom lyktestolpen mot meg. Det var tre personer som ble truffet, men de to andre var oppegående etterpå, sier Michelsen.

En 35 år gammel mann er hardest skadd. Han ble kjørt til Haukeland og behandles for sårskader. De to andre ble kjørt til legevakten.

De tre tilhører et reisefølge på fem som landet i Bergen klokken 15 i ettermiddag.

– Skulle i bryllup

– Vi skulle være her i tre dager, så skulle vi reise videre til Kristiansand. Mannen som ble skadd skulle være forlover i et bryllup på lørdag, sier Diego og Cristiana. De er i samme reisefølge, men slapp uskadd fra hendelsen.

– Vi skulle bare vandre litt rundt i byen før vi skulle spise middag. Plutselig hørte vi et smell, og der lå han. Stolpen traff ham i ryggen og han klaget over smerter, sier de to italienerne. De ville ikke oppgi etternavnene til bt.no.

Mannen ble kjørt til Haukeland sammen med sin kone.

– Vi fikk melding om ulykken klokken 1812, sier opersasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Bussen som traff stolpen var en HSD-buss på vei til Bjorøy.

Regionleder Bjørn Tore Sætervik i HSD Buss sier selskapet har et apparat klart for å ta hånd om sjåføren. Ut over det vil han ikke kommentere hendelsen.

Skodvin, Helge
Amundsen, Paul S.