Ulykken skjedde onsdag like over kl. 13.10, da mannen var alene inne på fryselageret. Han skulle fjerne en issvulst med en ispikke, men denne løsnet og traff mannen mellom skulderbladene, opplyser Tor Søreide Sivertsen, plass-sjef på Mesterbakeren på Kokstad.

— Etter at han ble truffet, reiste han seg selv opp, forteller Atle Birkeland fra Bergen Sør politistasjon.

Sterkt preget De ansatte ved Mesterbakeren var sterkt preget av den alvorlige ulykken. Tor Søreide Sivertsen sier at det er lenge siden de har opplevd tilsvarende på arbeidsplassen.

— Dette går naturligvis innpå oss. Det er trist, sier plass-sjefen.

Stor blokk Han var selv på lageret etter at ulykken inntraff. Der lå isblokken knust i flere deler på gulvet. Søreide Sivertsen anslår at den var på størrelse med en eller to vanlige avissider. Ifølge NRK skal den ha veiet mellom 30 og 40 kilo.

— Det er helt vanlig at det dannes slike klumper på fryselageret, sier Søreide Sivertsen, som opplyser at 25-åringen hadde verneutstyr på seg.

Den store isklumpen oppsto under en ventil. Herfra kommer det damp ut, og jo mer damp det kom, jo større ble klumpen.

Politibetjent Atle Birkeland sier at mannen sto på en snile, en form for en pallejekk, da han var i ferd med å løsne isklumpen.

Alvorlig Haukeland universitetssykehus melder torsdag morgen at tilstanden er alvorlig for mannen.

I tillegg til politiet, er Arbeidstilsynet koblet inn i saken.

— Vi drar trolig på befaring fredag, sier Vigleik Juvik i Arbeidstilsynet til bt.no.

Et sentralt spørsmål i etterforskningen blir trolig om Mesterbakeren burde ha fjernet klumpen før den vokste seg så stor.

bt.no får opplyst at tilstanden til den 25-årige mannen fortsatt er alvorlig torsdag kveld kl 20.00.