• Barn kunne gått her, sier Rudi Myklebust om gravearbeidet i Komediebakken.

Myklebust kom med hurtigbåten fra Askøy rett før klokken 9 i dag tidlig. På vei inn i sentrum gikk han opp Komediebakken og forbi et lite graveområde hvor en gravemaskin og holdt på med utgraving rundt et kumlokk.

Akkurat idet han passerte, spratt en brostein opp fra graveområdet og traff Myklebust bak på låret.

Veldig vondt

— Jeg trodde noen sparket meg. Det gjorde veldig vondt. Først greide jeg nesten ikke trå ned på foten. Heldigvis er det bedre nå, forteller han noen timer senere.

Han fikk et skrubbsår og blåmerke etter steinen, som er ca. 10 cm bred, lang og tykk.

Like etter at steinen traff ham, snakket han med en kvinne som hadde sett hva som skjedde. Brosteinen har sannsynligvis kommet i klem mellom grabben på gravemaskinen og kumlokket føreren gravde rundt, og deretter spratt den opp. Da Myklebust fikk forklart hendelsen, gikk han bort og pratet med føreren av gravemaskinen.

Kunne vært et barn

  • Jeg sa til ham at den høyden steinen traff meg i kunne vært hodet til et barn. Det så ikke ut som om han syntes hendelsen var noe kjekk i det hele tatt, og han sa at han hadde barn selv, forteller Myklebust.

Gravemaskinføreren fortalte at en annen anleggsarbeider skulle følge med og hindre folk i å gå der Myklebust gikk, men at han var borte for å hente noe. Mannen sa så at han ikke hadde lyst til å arbeide noe mer etter det som skjedde, og hoppet ut av maskinen og tok en telefon. Deretter forlot Myklebust stedet.

Da bt.no besøkte stedet i 12-tiden, går gravearbeidet som normalt. Området der Myklebust gikk, ligger ca. én meter fra gravemaskinen. Myklebust forklarer at alt ser ut som det gjorde da han ble truffet, og at noen nye sikringer ikke har kommet. Mannen som har som oppgave å passe på forbipasserende, har kommet tilbake. Men til stadighet går det mennesker tett inntil gravemaskinen når bt.no er der. Arbeideren som skal passe på, snakker i mobiltelefonen.

- Ikke flere gjerder

  • Da jeg snakket med gravemaskinføreren, sa han at grunnen til at det ikke var satt opp skikkelig gjerde var at det ikke var flere tilgjengelige gjerder. Men hva med disse, sier Myklebust og peker på to høye gjerder som står tilsynelatende ubrukt like ved.

— Vi har ingenting vi skulle ha sagt, sier arbeideren som skal passe på stedet når bt.no søker kontakt. Mannen henviser til sin arbeidsgiver, annleggsmester Wikholm.

Bt.no har forsøkt forgjeves å få kontakt med Wikholm.

Legger seg flate

Det er Statens vegvesen som har det overordnede ansvaret for prosjektet. Vegvesenets byggeleder for det aktuelle veiprosjektet, Marit Eidsnes Rogne, beklager hendelsen på det sterkeste både på vegne av Vegvesenet og Wikholm.

— Vi er allerede i full gang med en gjennomgang av gjerdene rundt stedet. Her var det en mangel, og det skal det ikke være, sier hun til bt.no.

Hun forteller at Wikholm har vært på stedet i ettermiddag, og området bedre. I morgen skal hun selv ut og se til at alt er som det skal være.

— Saken er rutinemessig meldt inn til politiet, sier hun.

SÅ STOR: - En stein som denne var det, sier Myklebust. FOTO: Silje Gomnæs
MELDTE FRA: Rudi Myklebust gjorde sitt beste for å si fra om episoden i ettermiddag. FOTO: Silje Gomnæs