Klokken 14.40 fikk politiet melding om at Bybanen hadde truffet en mann som gikk i sporet ved Florida. Mannen skal ha havnet på bakken, litt under fronten av vognen.

— Han gikk etter sammenstøtet videre inn i Nygårdsparken, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

En av passasjerene om bord i Bybanen forteller dette:

— Vi hadde akkurat kjørt ut fra stoppet ved Nygård da vognføreren klinket febrilsk i klokken. Over høytaleranlegget fikk vi opplyst at en person var blitt påkjørt, sier passasjeren.

Vognene ble tømt for passasjerer etter uhellet. Bybaneføreren forteller til bt.no at gjerne ville kjøre passasjerene videre, fordi han syntes de hadde ventet lenge nok, men at politiet påla dem å bytte sjåfør. Uhellet førte til full driftsstand og det politiet omtaler som «trafikale problemer i en periode».

Først klokken 15.20 ble den første vognen satt i trafikk igjen.

— Jeg regner med at vi kommer inn i riktige intervaller igjen i løpet av en halvtime, sa driftslederen ved Fjord 1 Partner da vognene startet opp igjen.

Klokken 15.34 gikk Bybanen som normalt. Politiet har ikke klart å komme i kontakt med mannen som ble truffet av Bybanen.