Episoden skjedde på Oasen kjøpesenter i Bergen i januar i år. Mannen ble nektet å kjøpe alkohol og nektet å forlate butikken. Etter alarm fra butikken kom to vektere til stedet og ba ham gå.

Da han heller ikke nå ville forlate butikken tok vekterne mannen i armene og ut av butikken. Utenfor butikken falt en pistol fra 33-åringens lomme. Mannen ble derfor lagt i bakken, mens vekterne ventet på politiet. 33-åringen skal da ha truet med at han hadde et stikkvåpen på leggen som han skulle stikke vekterne med.

I forrige uke ble mannen dømt for episoden i Bergen tingrett. Han ble også dømt for å ha hatt skytevåpen på offentlig sted. Selv om våpenet var en signal/startpistol som ikke hadde skarpe skudd, mener retten at våpenet kan forveksles med en ekte pistol.

Det er ikke første gang mannen er dømt for trusler og bæring av våpen. I oktober 2003 ble han idømt samfunnsstraff for et liknende forhold. Denne gangen mente retten at samfunnsstraff ikke ville være nok, og dømte mannen til 45 dagers fengsel, hvorav 15 dager ble gjort betinget.