Det var i september i fjor politiet rykket ut til en nødmelding i Sandviken. En ung mann truet med å ta livet sitt, og moren hadde fortvilet ringt politiet. Da politipatruljen ankom leiligheten, hadde mannen gått inn på et rom. Det politifolkene ikke visste, var at han var utstyrt med en gammel Sten Gun maskinpistol som var plombert.

Det kom frem i retten at moren hadde opplyst til politiet at sønnen hadde et våpen, men at våpenet trolig var ubrukelig. Denne opplysningen var ikke brakt videre til politipatruljen som ble sendt til stedet, og de to politifolkene opplevde derfor situasjonen som svært truende. Politiførstebetjenten som kom først inn i rommet fortalte i retten at han ble iskald og fikk tunnelsyn. Etter å ha sprayet tiltalte med pepperspray, fikk han revet 23-åringen i bakken og sammen med sin kollega fratatt ham våpenet.

23-åringen forklarte i retten at han siktet med våpenet og tok ladegrep fordi han ønsket å bli skutt av politiet. Retten fant det bevist at tiltalte ved hjelp av trusler prøvde å få politimannen til å foreta en tjenestehandling. Straffen ble åtte måneders fengsel, hvorav seks måneder ble gjort betinget.