— Det blir verre år for år. Jeg kvir meg for å dra på jobb, sier Kari Anne Moe.

Det er piratdrosjene hun frykter. Den illegale næringen har vokst seg stor, og drosjesjåførene føler seg presset ut av markedet.

— En ting er at de tar turene fra oss. Men hvis du ber dem flytte seg, eller tar til motmæle, blir de aggressive. Jeg er selv blitt truet på livet, sier Moe.

— Det er nytt for oss at sjåførene er redde, sier fagsjef Arne Rønnestad ved Ordensavdelingen, Hordaland politidistrikt.

Han kjenner til problemet, men sier piratdrosjene ikke står øverst på politiets prioriteringsliste.

— Piratdrosjene opererer mest natt til lørdag og søndag. Da er det mye bråk og fyll i byen ellers. Vi må rett og slett prioritere, sier Rønnestad.

Leder i Norges Taxi, Jan Tennfjord, er frustrert over politiets holdning.

— Vi føler vi ikke blir tatt alvorlig når vi får servert sånne argumenter. Vi snakker om en gruppe som driver kriminell virksomhet. Når de i tillegg tilbyr sine tjenester like ved våre holdeplasser, er det en grov provokasjon. Vi vil ha tilbake skilt som hindrer private biler innkjøring til Veiten og Torggaten i helgene. Skiltene er de eneste virkemidlene vi har, sier Tennfjord.

Politiet hevder de vurderer det, men har ingen konkrete planer om å sette opp forbudsskiltene.

— Folk gir opp, for politiet gjør ikke noe likevel. Jeg vet ikke om jeg kjører drosje om ti år. Det er rett og slett for risikabelt. De skulle vært tatt for lenge siden, sier Kari Anne Moe.

KARI ANNE MOE kvir seg for å gå på jobb. Piratsjåførene tar over markedet, og truer dem som forsøker å stoppe dem. - Jeg er selv blitt truet på livet, sier Moe.
FOTO: ANIKKEN MJAALAND