Mannen ble pågrepet etter en bråk på kulturhuset i Arna natt til 26. april i vår. Han var halvnaken og sterkt beruset, og hadde ifølge vaktene laget bråk på stedet.

Politiet vurderte mannen som så utagerende og ruset at han måtte i fyllearresten. De satte på ham håndjern og dro ham ut i politibilen, mens mannen strittet imot.

Trusler og vold

På vei inn til Bergen sentrum hisset mannen seg opp og sa at han skulle finne ut hvor politimennene bodde, og at han skulle «knulle mødrene og kjærestene deres», ifølge dommen fra Nordhordland tingrett.

«Retten finner det bevist uten tvil at tiltalte har sagt det som er beskrevet i tiltalen og at dette er skjellsord i lovens forstand og at skjellsordene her representerer en straffbar forulemping av tjenestemennene under deres utførelse av tjenesten,» heter det i dommen.

Snart gjorde han saken verre ved å spytte på en av politimennene. Da mannen ble innlosjert i fyllearresten, sparket han en annen politimann i magen.

Tiltalte var ruset på hasj og alkohol da han gikk amok. Han hevdet i retten at han ikke husket hendelsene. Mannen er tidligere dømt for vold.

Må i fengsel

Denne gangen dømmes han for flere lovbrudd, der vold mot offentlige tjenestemann er det mest alvorlige forholdet.

Retten fant at fengsel i 24 dager var passende straff, i tillegg til 3000 kroner i saksomkostninger.