27-åringen ble pågrepet natt til torsdag etter at det ble funnet en livløs mann i en hytte på Herdla. En 32 år gammel mann ble konstatert død på stedet.

PÅGREPET: Den 27 år gamle mannen som ble pågrepet på Herdla i natt.

I år var han tiltalt for en rekke kriminelle forhold, blant annet for vold mot politiet, men saken ble etter det BT forstår henlagt, fordi det var tvil om tilregnelighet.

— Jeg skal drepe dere

Mannen er godt kjent av politiet. I 2003 ble han dømt for knivtrusler mot to ansatte ved en barnehjemsinstitusjon der han bodde.

— Jeg skal drepe dere, ropte han, og gjorde stikkbevegelser mot de to ansatte, en kvinne og en mann.

Kvinnen holdt en dyne foran seg, og kniven traff denne, ifølge dommen. De to søkte tilflukt utenfor institusjonen.

I retten forklarte han at han hadde vært på fest og drukket nesten 20 flasker øl. Han var svært beruset da han kom tilbake til institusjonen, forklarte han.

Dømt for brann

Året før, i 2002, rømte han fra institusjonen han bodde ved og brøt seg inn i en hytte på Voss. Han ble også funnet skyldig i å ha tent på to hus og en traktor i Fana.

Dette skjedde sommeren 2002. Mannen ble dømt for samtlige forhold, og fikk sin første dom 16 år gammel.

Han er siden dømt for blant annet svindel og tyveri.

- Spyttet på politiet

I januar i år ble det tatt ut tiltale mot ham for en rekke straffbare forhold. Han var tiltalt for å ha forsynt seg av varer fra flere butikker i Bergen.

Videre var han tiltalt for å ha forstyrret ro og orden på flere restauranter i Bergen. Dessuten skal han ha spyttet på en politimann i arresten i Bergen sentrum, samt sparket en politibetjent. Dette skjedde i fjor.

- Alkoholproblem

I en kjennelse fra Bergen tingrett fra 2012 heter det at «retten legger til grunn at siktede har et alkoholproblem, og at de straffbare forholdene… oftest er begått i alkoholpåvirket tilstand.»

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra forsvarer Egil Jordan. Heller ikke politiadvokat Asbjørn Onarheim har besvart vår henvendelse.