— Det er klart jeg ble redd. Mannen reiste seg i sinne og veltet bordet han satt på. Først gikk han rundt med en jernstang. De han truet tok stangen fra han, og da tok han frem kjøkkenkniven, forteller Mabel Skaret som satt rett ved siden bordet til 27-åringen.

Skaret filmet dramaet med mobiltelefonen sin. Se videoen her!

Hendelsen førte til en storm av telefoner til politiet fra skremte kafégjester. Før politiet kom gikk mannen flere ganger ut og inn av kafeen, tok seg en røyk og ruslet opp og ned gaten utenfor. Alt med den store kjøkkenkniven i hånden.

Klokken 16.55 troppet tre politibetjenter opp. Forskanset bak et skjold beveget de seg mot den ventende mannen.

— Kast kniven fra deg!

27-åringen slengte kjøkkenkniven over gelenderet og ned i den stengte Sydnestunnelen. Så ble han lagt i bakken og brakt inn til politiarresten.

Han er siktet for trusler mot en 42 år gammel mann på Kvarteret.

— Mange av gjestene ble skremt, men vi venter ikke anmeldelse fra flere, sier politibetjent Ragnar Wolff. Han var med å pågripe 27-åringen.

Skaret, som ble vitne til episoden ved nabobordet, forteller at flere gjester løp unna da knivmannen marsjerte frem og tilbake i kafeen.

— Selv merket jeg mest at jeg var redd når det hele var over.

PÅGREPET: Tre politibetjenter har lagt 27-åringen i bakken.
RUNE STØLÅS
KJØKKENREDSKAP: 27-åringen trakk frem denne kjøkkenkniven da jernstangen han truet med ble tatt fra han.
RUNE STØLÅS
KNUST: Bord, stoler og glassbiter ligger igjen på gulvet etter raseriutbruddet. I bakgrunnen sitter den forskremte kafegjesten Mabel Skaret.
RUNE STØLÅS