Etat for byggesak og private planer varslet i sommer i at de ville gi Liv Berge Halvorsen tvangsmulkt dersom hun ikke søkte om endringene på Hollendergaten 8 i Vågsbunnen.

Nå, tre måneder etter fristen gikk ut 31. august, har etaten ennå ikke mottatt noen søknad.

200 kroner døgnet

Fra 18. desember må Berge Halvorsen derfor betale 200 kroner døgnet i tvangsmulkt frem til papirene er i orden. Det ble gjort klart i et brev fra etaten denne uken.

Seksjonsleder Trygve Sæle i Etat for byggesak synes det er uheldig at huseieren ikke retter seg etter påbud fra myndighetene.

— Vi står klar for å gi veiledning om de har behov for det. De kan kontakte oss på telefon, eller komme til kundesenteret vårt, sier Sæle.

Søknadene skulle opprinnelig ha kommet fra hennes mann, Berge Gerdt Larsen, som sto som eier av Hollendergaten 8 da Bergen brannvesen og bygningsmyndighetene kom på tilsyn i desember 2004.

Da oppdaget myndighetene at huset var bygd om, uten at huseieren hadde søkt om det. Ifølge bygningsmyndighetene kan to etasjer i bygget stå uten skikkelig rømningsvei.

- Gir god tid

Larsen svarte ikke på kommunens pålegg. Det gjorde han heller ikke etter en purring i oktober i fjor. Eiendommen ble i april i år overført til Berge Gerdt Larsens kone.

Trygve Sæle sier sakene normalt pleier å ordne seg før det går de ender med tvangsmulkt.

— Det viktigste er ikke å gi tvangsmulkt, men å få rettet opp forholdet, sier Sæle.

— Vi gir folk så rimelig god tid at det ikke skal være noe problem å få sendt inn søknader tide, sier han.

BT har ikke lyktes i å få kommentar fra Liv Berge Halvorsen eller Berge Gerdt Larsen.