Nå er den 27 år gamle mannen dømt til halvannet års fengsel for dette og flere andre grove overgrep mot sin seks år yngre eks-kjæreste. Blant annet er han funnet skyldig i frihetsberøvelse, vold og for å ha truet med kniv.

Overdose heroin

I desember 2003 stengte 27-åringen kjæresten inne i leiligheten deres. En krangel endte med at han tok kvelertak på henne og hentet frem en stor fiskekniv.

Først truet han henne med kniven, så med å sprenge henne i luften, til slutt fant han frem en spiseskje heroin. 27-åringen sa at begge skulle dø. Han skulle først sette en overdose i kjærestens arm, deretter i sin egen.

Heldigvis klarte den unge kvinnen å helle ut heroinet i vasken. Da ble 27-åringen rasende. Kvinnen forsøkte å rømme, men ble dratt inn igjen i leiligheten etter håret.

Hun måtte så love å betale 27-åringen 20.000 kroner som betaling for det ødelagte heroinet. Gjennom hele natten ble hun holdt innesperret. 27-åringen voktet over henne, og stilte inn mobiltelefonen til å ringe hver halvtime så han ikke skulle sove.

Skjøt i bilen

Den 17. mai i år forsøkte kvinnen å slå opp med 27-åringen. Det aksepterte han ikke.

Bergen tingrett finner det bevist at 27-åringen kidnappet kjæresten, kjørte til Steinestø og teipet henne fast til bilsetet. Der fant han frem et gevær og avfyrte tre skudd inne bilen — et gjennom gulvet ved kjærestens føtter.

Kvinnen fikk beskjed om å vise at hun elsket 27-åringen. Dette skulle skje ved at hun skulle la ham injisere en sprøyte med narkotika i armen hennes.

I desperasjon stakk kvinnen seg selv i låret med kniv. I stedet for å kjøre henne til Legevakten, behandlet 27-åringen kuttskaden selv. Han ga kvinnen piller og lappet sammen låret hennes med nål og tråd.

Kvinnen er nå tilkjent 40.000 kroner i erstatning. Ifølge 27-åringens forsvarer, advokat Arild Dyngeland, har han ennå ikke tatt stilling til om dommen skal ankes.