30-åringen er av Sunnhordland tingrett dømt til 1 år og to måneders fengsel for trusler, oppbevaring av narkotika og brudd på våpenloven.

Det var nyttårsaften 2004 at mannen i 30-årene forskanset seg i leiligheten sin med en hjemmelaget hagle. Han ringte AMK-sentralen på Stord og krevde å få utlevert narkotiske stoffer — hvis ikke ville han ta gisler.

Lensmann Lorentz Lunde på Tysnes var eneste politimann på vakt. Han oppnådde kontakt på telefon med hagledesperadoen. Under samtalen skal 30-åringen ha truet med å skyte både legen og lensmannen. Han ville også ta barn som gisler og skyte dem en etter en, om han ikke fikk medikamenter.

Væpnet politiaksjon

Politiet opplevde situasjonen som så dramatisk at væpnet politi rykket ut fra Fusa, Samnanger og Kvam i Hardanger. Totalt syv politifolk deltok i aksjonen. Naboene ble evakuert og hovedveien sperret. Etter fire timer overgav 30-åringen seg uten dramatikk.

Inni leiligheten beslagla politiet den hjemmelagde haglen samt en bombe fylt med krutt fra gammel løsammunisjon. Undersøkelser hos Kripos har vist at verken haglen eller bomben kunne avfyres. Under ransakingen fant politiet også haglpatroner, marihuanaplanter, karatepinner og en kniv.

Spise kafégjester

30-åringen har gjort seg bemerket tidligere for våpenbruk og drapstrusler. I oktober 2003 truet han med å drepe og spise kafégjester på Tysnes. Da var mannen ute for å feire at han ble frikjent i en rettssak.

Etter hvert tok feiringen av, med drikking og marihuanarøyking. For så å ende med knivbruk og drapstrusler mot restaurantgjester, politifolk og familiene deres. Mannen har flere dommer bak seg, blant annet for vold og trusler.