19-åringen er nå dømt for til fengsel i ett år og fire måneder. Et halvt år av straffen er gjort betinget.

I tillegg til en rekke tilfeller av trusler, vold og trusler mot flere politifolk, og bedrageri, ble 19-åringen dømt for grovt ran.

Det var i september i fjor at 19-åringen havnet i krangel med sin far, og ringte til en annen person og sa at han ville drepe faren. Denne personen varslet politiet, som rykket ut til boligen.

Skulle kjøpe maskingevær

Til patruljen som kom til, uttalte gutten at han ville drepe faren straks politiet var dratt. Han sa også at han skulle kjøpe et maskingevær og skyte faren.

Patruljen bestemte seg for å ta med 19-åringen til stasjonen, men han satte seg til motverge, og ga dem beskjed om at han hadde «tatt» politifolk tidligere, og at han «lett kunne ta dem alene».

En drøy uke senere var 19-åringen i vitneavhør hos politiet. Der truet han med å drepe en mann han kalte «lommelyktmannen», fordi denne mannen skulle ha brukt vold mot en kamerat og truet 19-åringens lillebror.

Han truet også med å slå en navngitt person helseløs, og slippe ham utfor en bro.

Da politiet bestemte seg for å pågripe 19-åringen, truet han politibetjenten som hadde gjennomført avhøret med å slå ham ned.

Ranet kvinne med kniv

Rettssaken mot 19-åringen omfattet også en tilleggstiltale for ran av en kvinne i Kaigaten i desember i fjor.

19-åringen forklarte i retten at han og kameraten trengte mer penger, og at han derfor foreslo at de skulle dra til sentrum for å rane noen.

De plukket ut en kvinne som offer. Da hun gjorde motstand, ble hun lagt i bakken. 19-åringen, som hadde med seg et knivlignende våpen, sa til kvinnen at hun skulle legge seg ned, «hvis ikke stikker vi deg i hjel».

19-åringen er også dømt for å ha sparket, slått og truet to politifolk som kom til for å hjelpe da han like før jul i fjor ble funnet bevisstløs på gaten etter en fest.

I tillegg er han dømt for ved en rekke anledninger å ha kjøpt varer med et Visa-kort som han visste det ikke var dekning på.