I fjor høst sendte 41-åringen e-posten til direktør Øyvind Kvaal i NCC om at han hadde lagt ut miner for å stoppe arbeidet med å lage ny kai på Halhjem.

Han skriver at firmaet skal få smake sin egen medisin, nemlig sprengning. NCC svarer 41-åringen, men han gir seg ikke og fortsetter med å argumentere for at han vil sprenge NCC i luften.

Entrprenørfirmaet tar truslene alvorlig og melder saken til politiet. Arbeidet på Halhjem blir også stoppet en halv dag som følge av truslene.

I Bergen tingrett har 41-åringen forklart at han ikke mente noe av det han skrev til NCC.

Retten tar likevel ikke hensyn til 41-åringens sans for humor og legger vekt på at det er svært viktig å reagere mot denne type trusler.

41-åringen er også tidligere anmeldt for å ha kommet med grove trusler mot en politiker knyttet til innvandringspolitikk. Dette skjedde i fjor sommer, men politikeren trakk anmeldelsen da hun fikk kjennskap til 41-åringes psyke.

Retten har nå bestemt at 41-åringens tilgang på internett og data må begrenses, og har besluttet at alt datautstyret hans skal beslaglegges til fordel for statskassen. I tillegg blir han dømt til å betale 4000 kroner i bot for truslene sine.

JAN I. ELIASSEN