Nå er et tidligere MC-medlem (40) og en torpedo (32) tiltalt av Statsadvokatene i Hordaland.

Mandag 24. mars i år skal de ha møtt ett av to utpressingsofre på McDonald’s på Vestkanten. Han fikk følgende trussel: Hvis han ikke betalte dem 250 000 kroner skulle de "putte fingrene hans i plastposer", ifølge tiltalen. Hvis mannen ikke betalte var det "game over" og "det ville komme folk fra Oslo med våpen for å ordne opp", ifølge tiltalen.

Mannen betalte dem 2000 kroner på stedet, men de fikk ikke noe mer. Rett etterpå tok mannen kontakt med politiet.

Les: MC-medlem hyret drapstiltalt torpedo

"Tar strømmen"

To dager etterpå ringte torpedoen til en 31-åring. Han fikk beskjed om å møte klokken 19.00 i Kanalveien på Minde. Mennene mente at han skyldte dem 180.000 kroner.

"Bare så du vet det – jeg er bevæpnet og stusser ikke på å bruke det. Så ikke finn på noe tull", skal torpedoen ha uttalt. Deretter ble 31-åringen tatt med tilbake og tvunget til å signere et gjeldsbrev på 180.000 kroner.

31-åringen ble bedt om å betale 50.000 kroner innen klokken 17.00 to dager senere. "Betaler man ikke, så tar de strømmen", skal en av dem ha uttalt.

La dem i bakken

Politiet snappet opp truslene gjennom en bekymringsmelding. 28. mars gikk væpnet politi inn i en bolig og la begge de to tiltalte i bakken.

Bokseren fra Østlandet og en 40 år gammel mann, som da var prospect i MC-klubben Union, ble begge lagt i jern. I bilen til den ene av de pågrepne fant politiet en pistol med 45 kalibers patroner.

40-åringen er også tiltalt for besittelse av narkotika og vold mot en dørvakt. I etterkant av trusselepisoden ble han kastet ut av Union MC.

**Les også:

Legger lokk på saken**

LADD PISTOL: 31-åringen som skal ha blitt truet, skal ha fått en ladd pistol mot hodet da han møtte opp til avtalt sted her i Kanalveien.
Valde, Vegar