De to har fortsatt forholdet til tross for de grove voldsepisodene. Kvinnen ønsket ikke å ha et avbrudd i forholdet og derfor ville hun heller ikke at samboeren skulle få fengselsstraff.

Dette tok Bergen tingrett imidlertid ikke hensyn til, og dømte mannen til fengsel i åtte måneder.

Mishandlingen startet sommeren 2006 da de to ble samboere. Bakgrunnen var sjalusi og den 31 år gamle mannen trampet på kvinnens bein slik at hun fikk store blåmerker og var sengeliggende dagen etter.

Etter dette skjedde det flere voldsepisoder i hjemmet til paret. Hver gang de begynte å krangle hadde mannen drukket alkohol. Ved en anledning klorte 31-åringen samboeren sin så kraftig at et vitne mente at det så ut som om huden var skrelt av.

I september mistet den fornærmede kvinnen jobben på grunn av en håndskade hun fikk etter at samboeren holdt henne svært hardt i håndleddene.

31-åringen ble pågrepet av politiet i januar i år. I forkant av dette hadde han truet kvinnen med å filetere henne med en fileteringskniv for å "skjære sannheten ut av henne".

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at volden har skjedd gjentatte ganger og er av en svært grov karakter med et stort skadepotensiale. En del av volden har også foregått foran øynene til den fornærmedes datter.

At 31-åringen tilsto alt virker formildende.