31-åringen ble pågrepet natt til lørdag på Tysnes i Sunnhordland og siktet for vold og trusler. I går ble han fengslet for to uker. Aktor la ned påstand om fire ukers varetektsfengsel.

— At det bare ble to uker, tar jeg som et tegn på at retten mener faren for gjentakelse og bevisforspillelse er liten, sier mannens advokat, Sverre Olav Handeland.

Bakgrunnen for fengslingen er at 31-åringen sist fredag skulle feire at han var blitt frikjent for de mest alvorlige punktene i en annen sak. Derfor begynte han å drikke. Etter hvert røykte han også marihuana, har han forklart.

Slo til politiet

Da han senere på kvelden kom til en lokal restaurant, skal han ifølge vitner ha forulempet flere, og uttalt at han skulle drepe alle og deretter spise de.

På spørsmål om politiet tror han var i stand til å gjøre alvor av truslene om å drepe og spise restaurantgjester, svarer aktor, politiadvokat Berit Salbu:

— Vel, vel. Det ble fremsatt en rekke trusler gjentatte ganger.

Det var først da han ble kastet ut av restauranten, at de mest alvorlige tilfellene skjedde. Blant annet:

  • Ved 01.00-tiden skal 31-åringen ha veivet med kniven foran en person og truet med å drepe ham.
  • Han skal ha kastet en flaske mot en port med den følge at den knuste. Bitene skadet en kvinne i ansiktet.
  • Da politiet kom, skal han ha slått den ene betjenten hardt i ansiktet med knyttet hånd. Han skal ha truet med å drepe dem. Han sa også at han hadde kontakter i det kriminelle miljøet som skulle skyte de.
  • Han skal ha fortalt at han visste hvor politifolkene bodde, og truet med å ta familiene deres.

Mener politiet provoserte

Mannen har flere dommer bak seg, blant annet for vold og trusler.

— De tidligere dommene er tilbake i tid, forsvarer advokat Handeland. Han tror det er rus som får klienten til å gjøre slike ting.

— Så vidt jeg vet har han ikke gjort straffbare handlinger uten å være ruspåvirket. Det kan virke som der har vært en alkoholpåvirkning også ved dette tilfellet, sier Handeland.

Advokaten motsatte seg varetektsfengsling, og mener mannen heller bør bo hos foreldrene sine frem til han eventuelt får et tilbud om avrusning.

Handeland mener også at politiet provoserte frem slagene da de møtte opp på døren til mannen etter at han var sovnet.

— Situasjonen var under kontroll fordi han hadde lagt seg. Han forsvarte seg da politiet brøt opp døren, sier advokaten om slagene som angivelig falt mot polititjenestemennene.