Natt til søndag 21. oktober 2012 kom mannen i 40-årene inn på bensinstasjonen på Kolltveit i Fjell kommune. Han hadde vært på dans med venner. Sammen med en venninne ville han kjøpe mat. De bestilte begge hamburgere.

«Kunne ryke og reise»

De fikk hver sin hamburger, men mannen reagerte på at det ikke var rekesalat på hamburgeren.

Kvinnen bak disken sa han måtte betale for dette, og da ble kunden sint. I retten forklarte han at kvinnen kunne «ryke og reise og dra til helvete».

— Løftet burgeren

Han nektet for å ha truet henne. Kvinnen bak disken forklarte i retten at kunden hadde truet henne. Det ubehagelige opptrinnet varte i ti minutter.

Ifølge kvinnen løftet den hissige kunden hånden med hamburgeren og sa at han skulle kaste den på henne, finne ut hvor hun bodde og drepe henne. Hun ble redd. Politiet ble tilkalt.

«Et øyeblikks opphisselse»

Mannen er nå dømt til 18 timer samfunnsstraff.

Nordhordland tingrett mener ikke at mannen hadde til hensikt å realisere truslene, og skriver at truslene ble «fremsatt i et øyeblikks opphisselse».

— Min klient nekter straffskyld for drapstrusler, men det ligger vel ikke an til at vi anker. Når han først ble dømt, er vel straffen i tråd med det vi argumenterte for, sier Rolf Knudsen, mannens forsvarer.