HEGE PAULSEN

ROY HILMAR SVENDSEN

31-åringen, som bor på Sotra, møtte i Nordhordland forhørsrett i går, siktet for å ha kommet med trusler mot sin 12 år gamle nevø. Han ble varetektsfengslet for fire uker, fordi retten mener det fare for gjentakelse.

Den 31 år gamle mannen er tidligere straffedømt to ganger, blant annet for trusler. Han var underlagt sikring da episoden skal ha funnet sted.

Tok kvelertak

Ifølge siktelsen ble mannen forbannet da han så at en rekke grove voldsfilmer, som tilhørte fornærmede, ble oppbevart tilgjengelig for siktedes sønn. Sønnen skal være i 10-årsalderen.

31-åringen hevder overfor politiet at han gjentatte ganger har bedt om at filmene skulle bli satt i en bod, fordi han mener det er svært skadelig for sønnen å se filmvold.

Siktede skal ha tatt kvelertak på tolvåringen, og sagt «jeg skal kutte av deg strupen, din pakkis». Han skal også ha truet med at han skulle oppsøke fornærmedes far, som er av utenlandsk opprinnelse, og skjære kroppen hans i småbiter.

Overdriver

Siktede nekter straffskyld, og mener fornærmede overdriver. Han vedgår å ha holdt nevøen fast i kjeven og gitt ham et klask på kinnet. Men det øvrige påstår 31-åringen er fri fantasi fra guttens side.

31-åringen beskriver seg selv som ærligheten selv og en av de mest hjelpsomme personene som går i to sko. Han reagerer sterkt på at han blir fengslet etter det han mener er å skjerme sønnen sin mot voldelige filmer.

— Min klient kan ikke forstå hvordan han kan bli siktet for å drive en god barneoppdragelse for sønnen sin, sier advokat Øystein Andersen, som representerte 31-åringen under fengslingsmøtet.

Andersen og den siktede har ennå ikke tatt stilling til om de vil anke avgjørelsen.