Klokken 04.21 natt til fredag fikk politiet melding om at to personer var blitt truet med kniv av en mann i Nygårdsparken. En av de fornærmede er en 21 år gammel kvinne.

- Trusler og personer med farlige redskaper tar vi veldig alvorlig, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

Hund fant kniven

Bevæpnet politi rykket ut og klokken 04.39 hadde de pågrepet en mann ved utestedet Hulen, ikke langt fra parken. Den 31 år gamle mannen hadde ikke kniven på seg.

- Vår firbente kollega snuste den opp i parken, sier Kronen.

- Alltid noe som skjer

Tarjei Mørkve bor i Olaf Ryes vei og fikk med seg hele pågripelsen. Han skulle akkurat til å gå til sengs da han forsto at noe spesielt var i gjære utenfor.

- Det er jo alltid noe som skjer utenfor her, men av en eller annen grunn kikket jeg ut av vinduet denne gangen, sier han.

Han forteller at pågripelsen var udramatisk.

- Men det så likevel dramatisk ut med lyskastere og politi med hevede pistoler. Det er ikke ofte man ser at de er bevæpnet. Da blir det til at man våkner litt, sier Mørkve.

Skal avhøres

Han kan foreløpig ikke si mer om hvorfor mannen truet med kniv eller mer om hva som har skjedd i natt. De to som ble truet skal ikke ha kjent mannen fra før.

Mannen er satt i varetekt og skal avhøres i løpet av dagen. Politiet oppretter sak.

- Han ble gjenkjent av en av de fornærmede, forteller Kronen.