Nå er en 45 år gammel mann dømt til fengsel i 90 dager i Fjordane tingrett. 30 dager er gjort betinget i Fjordane tingrett.

Det var i oktober 2006 at Danish Air Transport skulle fly fra Gardermoen til Florø. Motorene på flyet hadde allerede startet da 45-åringen kom og ville om bord. Flykapteinen fant ut at han fikk være med flyet likevel.

— Hadde hemmelighet

Like etterpå tok han kontakt med flyvertinnen, lo og sa at han hadde en hemmelighet. Han viste så frem en flaske med butangass. Denne ga han fra seg frivillig, ifølge dommen fra Fjordane tingrett.

Like etterpå uttalte han til flyvertinnen: «Slapp av. Hvis vi skal dø, skal vi dø side om side». Flyvertinnen måtte bøye seg ned for å høre hva han sa. Hun mener han fremsto som ruset på noe annet en alkohol.

Flyvertinnen skal ha blitt veldig redd og tok kontakt med kapteinen. Hun mente imidlertid at det ikke var behov for å returnere til Gardermoen.

Ville nødlande

Stemningen om bord ble enda dårligere da 45-åringen spurte hvordan hun ville ha reagert om hun møtte en mentalt syk person. Han skal da ha virket irritert. Kapteinen tok da kontakt med flysentralen i Oslo og Stavanger for å vurdere en nødlanding. Det endte med en prioritert landing i Florø.

45-åringen ble umiddelbart pågrepet etter at flyet hadde landet. Da ble det funnet 4,3 gram metamfetamin på ham. Han var også ruset på metamfetamin og alkohol.

45-åringen har forklart til politiet at flyvertinnen ikke forstå den svarte humoren hans. Han møtte ikke da rettssaken mot ham startet. Han er tysk statsborger og er tidligere dømt for vold og trusler.