I løpet av ni timer en helg i fjor sommer truet 23-åringen to fengselsbetjenter og deres familier.

Ved det første tilfellet skulle de innsatte tilbake til cellene sine etter lufting. 23-åringen ble imidlertid sittende igjen utenfor vakten i luftegården.

En fengselsbetjent tok kontakt med ham og spurte hvorfor han ikke gjorde som han hadde fått beskjed om. 23-åringen reagerte med å bli irritert, og på vei tilbake til cellen kom han med flere truende og til dels rasistiske uttalelser til fengselsbetjenten.

Ville ringe

Utpå natten kom en annen fengselsbetjent for å se til 23-åringen, som var plassert på sikkerhetscelle. 23-åringen ba om å få ringe advokaten sin, men siden det var midt på natten, ble ønsket avslått.

23-åringen reiste seg da fort opp og gikk mot celledøren, mens han sa:

— Jeg skal drepe deg og kappe hodet av dine foreldre.

I retten erkjente 23-åringen at han hadde truet de to betjentene, og understreket at han senere har beklaget sin opptreden overfor dem.

Frifunnet for trusler mot eksen

I tillegg til truslene i fengselet, var 23-åringen også tiltalt for å ha truet sin søster og sin eks-kjæreste. Dette ble han imidlertid frifunnet for. Han ble likevel dømt for trusler mot politifolkene som ble tilkalt under sammenstøtet mellom ham og de to kvinnene.

I tillegg er han dømt for oppbevaring av en mindre mengde amfetamin, og for brudd på et besøksforbud overfor eks-kjæresten.

Dømt for kidnapping og ran

23-åringen er dømt fire ganger tidligere, hovedsaklig for vold, ran, tvang og trusler.

Senest i mars i år ble han dømt for å ha vært med på å kidnappe og rane en selverklært torpedo. Dommen på 120 dagers fengsel for trusler mot fengselsbetjentene er dermed satt som en tilleggsstraff til fengselsstraffen på ett år og to måneder som han ble idømt i mars.

Straffen anses som allerede sonet, fordi 23-åringen har sittet varetektsfengslet i 289 dager.