Det spurte Beate Hamre om i retten i går. Hun er bistandsadvokat for drapsofferets mor. Larsen forklarte at han ble sammen med henne i 2005. Forholdet ble tema mot slutten av rettssakens tredje dag. Hamre ville vite om hun var redd ham.

— Ikke som jeg vet om, svarte Larsen.

- Har du aldri truet henne med torpedo?

— Jeg har aldri truet henne.

Forstår hun var redd

Da leste Hamre opp to tekstmeldinger sendt like etter hverandre 14. januar 2008. Her skrev Larsen:

«Det er opp til deg om vi ordner dette nå. Jeg sa til deg at det koster meg 5000 kr for noen som driver kampsport. Hva de gjør, står ikke jeg ansvarlig for.»

Så tikket neste melding inn:

«Men kommer du med 67.500 så går det bra, men krig kan du og NN få om dere vil.»

- Forstår du at hun var redd deg?

— Ja, svarte han etter at meldingen var lest opp i retten.

På vitnelisten står flere kvinner som Larsen har hatt et forhold til opp gjennom årene. De er kalt inn for å belyse hans personlighet og underbygge hans væremåte, blant annet for å dokumentere hvordan han benyttet tekstmeldinger for å kontrollere dem.

Han har også hatt nakenbilder av flere kvinner og truet med å publisere bildene hvis ikke de etterkom hans krav, noe han også er tiltalt for.

Kjente hverandre

Statsadvokat Benedicte Hordnes mener han planla å drepe eks-samboeren som forlot ham sommeren 2010. Hun var hjemme i Lyderhornslien da Larsen oppsøkte henne.

Kay Ivar Sommerschild var kjæreste med kvinnens datter. Paret kjente godt til det konfliktfylte forholdet mellom Larsen og eks-samboeren da de kom på døren natt til 18. oktober 2010 for å se at alt var greit, men de visste ikke at Larsen var der.

- I panikk

Selv sa Larsen i retten at han ikke så det var Sommerschild som kom inn døren.

— Det er en gåte, det må ha vært slagene.

— Før jeg fikk snudd meg, kjente jeg at jeg ble slått i hodet med noe hardt. Da jeg snudde meg, kjente jeg ikke igjen Kay. Vi begynte å slåss med nevene. Jeg fikk flere slag i hodet og trodde det var han som slo. Jeg begynte å bli ør i hodet og holdt på å segne om.

Han forklarte så at han tok pistolen opp fra lommen og slo den andre i hodet med den.

— Jeg visste ikke at jeg tok opp et våpen. Jeg tok det jeg hadde og forsvarte meg med det. Hadde det vært en stein som lå der, hadde jeg brukt den, sa han videre.

— Jeg forsvarte meg i panikk og ble mer og mer ør og svimmel. Plutselig hørte jeg et smell. Jeg våknet av det og slapp pistolen.

Han forklarte at han først noen dager senere fikk vite hvem som var død.

— Jeg trodde ikke det gikk an å komme lenger ned enn jeg var, men da jeg fikk vite at det var han, gikk jeg enda lengre ned. Det er en tragedie, forklarte han.

Det er kjent at to skudd gikk av, men Larsen husker bare det ene.

- Ikke planlagt

Han gikk deretter fra leiligheten og hjem til en kamerat. Han forklarte at han først la seg på sofaen og senere sjekket hjemmesiden til BA. Da forsto han at det hadde skjedd en tragedie.

— Jeg gikk ut og meldte meg for politiet.

Aktor dokumenterte i retten at han først hadde vært innom Sportsklubben Branns hjemmeside. Laget hadde spilt mot Lillestrøm på Åråsen. Benedicte Hordnes mener dette blant annet viser at han ikke var så omtåket av hammerslagene slik han selv hevder.

Larsen har sagt i retten at han hadde planlagt å dra dit og ikke til Bergen for å oppsøke eks-samboeren.

I politiavhør har han tidligere sagt at han dro til Bergen for å ordne opp i det betente forholdet dem imellom. Rettssaken fortsetter i dag og neste uke.